dimecres, 27 de juliol de 2016

INICI TAULA DE CONVIVÈNCIA DE CAN VIDALET ANY 2013

Entre els anys 2012 i 2013 s’inicien les activitats de la  TAULA DE CONVIVÈNCIA DE CAN VIDALET.

La Taula neix amb una vocació clara: crear cohesió social entre els habitants de Can Vidalet  fomentant la participació activa de llurs veïns i veïnes en les activitats del barri i involucrant-los en el dia a dia.

La Taula té també un objectiu clar des del seu naixement: que es pugui convertir en un espai de trobada i coneixement mutu entre els residents autòctons de Can Vidalet i aquells que han vingut recientment a viure al barri, en especial els procedents d’altres països. En la mesura en que tots ens coneixem millor i sapiguem més els uns dels altres, podrem ampliar i millorar les nostres percepcions mútues.

Amb aquests objectius, a l’any 2012 es porta a terme des de l’Ajuntament un treball important de recerca i identificació de quins podrien ser els agents socials i grups que conformin la Taula de Convivència de Can Vidalet.  Es realitzen un seguit d’entrevistes prèvies, amb la finalitat de mesurar el grau d’implicació i complicitat dels possibles membres participants de la Taula.

I, un cop recopilades totes les dades i possibles participants, es realitza una primera trobada el 5 de febrer de 2013, a través de la qual s’aconsegueix un primer mapa motivacional. D’aquesta manera queda constituïda la Taula de Convivència de Can Vidalet.
                                                                                        
La Segona Sessió de la Taula s’organitza per al 14 de maig de 2013, amb dos objetius bàscs:

1.      Treballar en un Diagnòstic conjunt al voltant de la convivència al barri, i
2.      Definir un reglament de funcionament de la Taula.

El diagnòstic del barri aboca els següents resultats sobre els problemes de convivència latents en el barri:

        1.   Problemes de comunicació i/o desconeixement i por al desconegut i  per  tant falta de diàleg.
2.   Drets i deures/ normes de convivència/ incivisme.
3.      Rebuig, prejudicis i/o respecte.
4.      Participació  en la vida social i comunitària.


La 3ª sessió de la Taula té lloc el 10 de desembre del 2013, on es defineix i redacta un document marc de la Taula de Convivència de Can Vidalet. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada